Trends in de bakkerij

14 oktober 2021

Trends in de bakkerij

Sterk gedreven door Covid-19 zijn consumenten zich bewust van hun gezondheid. Enerzijds gaat men meer bewegen en sporten, anderzijds kiest men voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

Blog

Ook in 2021 zien we nieuwe trends. De bakkerijsector vormt hier geen uitzondering op. Benieuwd naar wat deze trends teweegbrengen? We laten u kennis maken met de topics waar dit jaar de focus op ligt, namelijk gezondheid, duurzaamheid, genot en digitalisatie.

Gezondheid

Sterk gedreven door Covid-19 zijn consumenten zich bewust van hun gezondheid. Enerzijds gaat men meer bewegen en sporten, anderzijds kiest men voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

Hoe kan u als bakker inspelen op deze trend? Het imago van brood als belangrijk onderdeel van je voedingspatroon is opnieuw aan een opmars bezig. Daarbij is de populariteit van volkorenbrood sterk toegenomen en niet zonder reden. De hoeveelheid vezels en de combinatie van vitamines en mineralen hebben een gunstig effect op de gezondheid.

100% Volkoren biedt een antwoord op de vraag naar een gezonde(re) levensstijl. Met de volkorensoorten van Dossche Mills bekomt u een fijn en stevig grof volkorenbrood met een mooie bakaard en kruimstructuur. Als artisanale bakker kunt u nu een promotiepakket bekomen bij aankoop van één of meerdere volkorensoorten. Het pakket omvat speciaal ontworpen broodzakken, ouwels en een inspirerende receptenbundel.

Duurzaamheid

We kunnen niet ontkennen dat er een groeiend bewustzijn is over de klimaatproblematiek. Duurzaamheid is daarom misschien wel hét belangrijkste thema onder de trends en staat ook bij Dossche Mills hoog aangeschreven. Samen moeten we de impact op het milieu verlagen en ook de bakkerijsector kan daar zijn steentje aan bijdragen.

Een kleine stap naar een duurzame wereld begint bij lokaal kopen. Lokale kwaliteit wint aan populariteit, en terecht! De consument vertrouwt lokale producten en tegelijkertijd wordt de lokale economie gesteund.

Genot

In deze onzekere en lastige coronatijden gaat de consument bewust op zoek naar een verzetje in de kleine, dagelijkse zaken. En wie geniet nu niet van een lekker knapperig, versgebakken brood of een lekkere cake of taart met crème pâtissière? Een goede smaak en textuur: genot blijft de essentie in de bakkerijsector! Dagverse producten gemaakt van kwaliteitsvolle grondstoffen en meesterlijk verwerkt tot een onweerstaanbaar resultaat... succes gegarandeerd.

Neem daarom voorsprong in uw atelier en laat uw klanten meegenieten van de mengeling Star Wienercake. Een gebruiksvriendelijke en kant-en-klare mengeling waar enkel olie en eieren moet aan worden toegevoegd. Star Wienercake is uiterst geschikt voor het bakken van plaatcake, maar kan eveneens worden aangewend voor andere toepassingen zoals muffins. De stevige structuur en volle smaak zorgen voor een ware smaakexplosie, zeker na het toevoegen van gele room, fruit of een andere vulling.

Digitalisatie

Online bestelplatformen en leveringen aan huis zijn het afgelopen jaar sterk toegenomen. De consument heeft de voordelen hiervan ingezien wat betreft het gebruiksgemak, de vlotte beschikbaarheid en de veiligheid. In bijna alle sectoren is er sprake van digitalisering, zo ook in de bakkerijsector.

Op de gloednieuwe Dossche Mills website heeft u als klant toegang tot het "My Dossche Mills" platform. Hier hebt u onder andere toegang tot een uitgebreid assortimentsoverzicht, kunt u technische fiches downloaden, alle recepten raadplegen en zelfs uw favorieten bewaren.

De rol die sociale media vandaag speelt op vlak van communicatie is onmiskenbaar groot. Het is een bron van informatie om up-to-date te blijven van wat leeft binnen de sector. Op onze Facebookpagina vindt u inspiratie, tips & tricks en ziet u nieuwe producten in primeur verschijnen. Ten slotte blijft u op de hoogte van diverse acties en kan u deelnemen aan wedstrijden.