Kwaliteit

Dossche Mills draagt kwaliteit hoog in het vaandel.

Als een van de grootste Europese maalderijen leggen wij de lat zeer hoog inzake kwaliteit en voedselveiligheid. Ons doorgedreven kwaliteitsbeleid staat borg voor een hoogkwalitatief, smaakvol en veilig graanproduct. En dit het volledige jaar door.

Kwaliteit
Kwaliteit

De kwaliteit van uw product is onze grootste zorg. Ons kwaliteitssysteem voldoet dan ook aan de strengste nationale en internationale standaarden (o.a. BRC) en speelt maximaal in op de klantverwachtingen inzake duurzaamheid en gezondheid. Daarnaast beschikken we over verschillende graan- en bloemlaboratoria, evenals proefbakkerijen die intensieve kwaliteitscontroles tijdens alle fasen van het productieproces mogelijk maken.

Meer info


Veiligheid
Veiligheid

Wij bieden u een kwalitatief en smaakvol product aan dat tegelijk absoluut veilig is. Alle grondstoffen voldoen immers aan de strengste eisen en worden uitgebreid getest bij ontvangst. Onze productielijnen zijn uitgerust met optische sorteerders, zeven, magneten en metaaldetectoren om vreemde voorwerpen en potentiële gezondheidsrisico’s tot een minimum te herleiden. Bovendien worden ook onze uitgaande producten onderworpen aan systematische controles zodat deze steeds voldoen aan onze verregaande kwaliteits- en veiligheidscriteria. Hiervoor werken onze eigen laboratoria nauw samen met gespecialiseerde externe laboratoria.

Meer info

Oogsten van graan
Ketentransparantie

Wij waarborgen een volledige traceerbaarheid van akker tot bakker. Waar traceerbaarheid meestal een basisvoorwaarde is om problemen snel te identificeren of in te dijken, gebruiken wij dit vooral om tarweleveringen continu op te volgen en een stabiele constante kwaliteit van elke vermaling te garanderen. Tegelijk laat dit ons een meerwaarde te geven aan onze producten via authentieke tarwevariëteiten en/of specifieke herkomsten.

Meer info