Voedingsmiddelen industrie

Dossche Mills biedt een breed assortiment aan ingrediënten voor de voedingsmiddelen industrie.

Constant in kwaliteit

Constantheid is het sleutelwoord voor onze voedingsmiddelen industrie klanten. In al onze productiesites monitoren we nauwgezet de kwaliteit van onze grondstoffen en diverse parameters in het productieproces, om zo steeds een constante kwaliteit te garanderen. Tevens zijn we in staat om op maat gemaakte producten te leveren, het best passend bij de applicatie van onze klant.

Aankoop en assortiment

Door haar jarenlange ervaring als maalderij, heeft Dossche Mills veel kennis van de diverse tarwevariëteiten die gebruikt kunnen worden voor uiteenlopende toepassingen. In functie daarvan wordt een tarwevariëteit met specifieke eigenschappen geselecteerd dewelke vervolgens wordt vermalen en verder verwekt.

Dossche Mills beschikt in Deinze en Rotterdam over een aantal zeer unieke productie-installaties, waardoor extra functionaliteit aan onze meel- en bloemproducten wordt gegeven. Deze additionele productiestappen geven ‘added-value’ aan onze producten, zodat onze klanten zich op hun beurt kunnen onderscheiden met hun eindproducten. Enkele voorbeelden van deze additionele productiestappen zijn micromalen, verhitten en windziften. Zo bieden we oa speciale bloemsoorten aan voor de productie van bereide maaltijden, gepaneerde producten en snacks. Ontdek het Flinn assortiment en lees meer over deze innovatieve bloemsoorten.

Bekijk het Flinn assortiment

Technische ondersteuning

We beschikken voor de industriële klanten over een team van Levensmiddelentechnologen, die zowel op het gebied van procesvoering als op het gebied van productkwaliteit onze klanten kunnen adviseren en ook daadwerkelijk “aan de lijn” kunnen assisteren.

Verder kunnen we onze industriële klanten helpen met productontwikkeling in onze eigen R&D centrum, waar we onze klanten graag tonen en begeleiden hoe de meest smaakvolle producten te ontwikkelen.


Wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact op met Dossche Mills.