Banket industrie

Dossche Mills biedt een breed assortiment aan grondstoffen voor de Banket industrie.

Constant in kwaliteit

Constantheid is het sleutelwoord voor onze Banket industrie klanten. In al onze productiesites monitoren we nauwgezet de kwaliteit van onze grondstoffen en diverse parameters in het productieproces, om zo steeds een constante kwaliteit te garanderen. Tevens zijn we in staat om op maat gemaakte producten te leveren, het best passend bij de applicatie van onze klant.

Aankoop en assortiment

Door haar jarenlange ervaring als maalderij, heeft Dossche Mills veel kennis van de diverse tarwevariëteiten die gebruikt kunnen worden voor uiteenlopende toepassingen. In functie daarvan wordt een tarwevariëteit met specifieke eigenschappen geselecteerd dewelke vervolgens wordt vermalen en verder verwekt.

Dossche Mills beschikt in Deinze en Rotterdam over een aantal zeer unieke productie-installaties, waardoor extra functionaliteit aan onze meel- en bloemproducten wordt gegeven. Deze additionele productiestappen geven ‘added-value’ aan onze producten, zodat onze klanten zich op hun beurt kunnen onderscheiden met hun eindproducten. Enkele voorbeelden van deze additionele productiestappen zijn micromalen, verhitten en windziften. Zo bieden we oa speciale bloemsoorten aan voor de productie van cake en kapsel producten. Lees meer »

Volgende productsegmenten zijn van toepassing voor onze Banket industrie klanten:

  • Cake en sponge cake: Een optimaal resultaat voor je cake, kapsel, swiss roll, muffin, brownie… begint bij de selectie van de juiste bloemsoort.

    Onze soorten uit dit assortiment vertonen een laag eiwitgehalte en mede door een fysische behandeling optimaliseren zij het volume, de stevigheid, malsheid, draagkracht en fijnheid van het eindproduct.

  • Biscuit en koekjes: Door de selectie van specifieke tarwerassen en een uniek maalproces, wordt een bloem bekomen die een optimale verhouding tussen koekjeshoogte en vloeigedrag van het deeg garandeert.

  • Wafels: Van stroopwafel tot Luikse wafel, voor elk type wafel bieden we de geschikte bloemsoort aan.

    Een optimaal resultaat voor bladwafel en ijshoorntjes begint bij de selectie van specifieke tarwerassen en een uniek maalproces. Zo wordt een bloem bekomen die een lage waterabsorptie en een vloeibaar beslag zonder glutendraden garandeert.

  • Korst en gerezen bladerdeeg: Voor de lekkerste croissants, chocolade- en worstenbroodjes en knapperigste pasteitjes…, bieden we diverse bloemsoorten aan afhankelijk van het productieproces en gewenste eindresultaat, naar afbeet, volume en textuur.

  • Ontbijt- of peperkoek: Een met zorg geselecteerde roggebloem vormt de basis voor een optimale smaak, kleur en textuur voor deze lekkernij.

  • Ook voor alle andere banketproducten zoals pannenkoeken, donuts, soezen, eierkoeken, kruimel – en zanddeeg bieden we de meest geschikte bloemsoort aan.

Technische ondersteuning

We beschikken voor de Banket industrie klanten over een team van R&D ingenieurs en Baktechnisch adviseurs, die zowel op het gebied van procesvoering als op het gebied van productkwaliteit onze klanten kunnen adviseren en ook daadwerkelijk “aan de lijn” kunnen assisteren.

Verder kunnen we onze industriële klanten helpen met productontwikkeling in onze eigen proefbakkerij, waar we onze klanten graag tonen en begeleiden hoe de meest smaakvolle producten te ontwikkelen.


Wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact op met Dossche Mills.