Libre procesverbeteraar

Work Smarter - Not Harder

Libre is een unieke breed inzetbare procesverbeteraar waarmee je grote deegcharges kan maken, het deeg langer kan bewaren en de mogelijkheid krijgt om de arbeidslast te verschuiven naar het begin van de week en van nacht naar dag. Dankzij Libre wordt het productieproces optimaal, doeltreffend en flexibel waardoor je je medewerkers op een efficiëntere manier kan inzetten.

Viva Libre - win your life back

Nachtwerk vermindert
Door de toevoeging van Libre komen moderne productietechnieken, zoals diepvriesdegen, twee fasen bakken, remrijzen en middagbakken perfect tot hun recht. Hierdoor kan de bakker efficiënter en op aantrekkelijke tijden produceren zonder concessies te doen aan de ambachtelijke kwaliteit.

Vooruitstrevende procesverbeteraar
Libre bestaat volledig uit natuurlijke graancomponenten met een unieke functionaliteit: het zijn speciaal geselecteerde maalstromen uit tarwe en rogge, die met moderne technieken zijn behandeld. Hierdoor zorgt Libre voor een optimale vochthuishouding in zowel het deeg als het eindproduct. Dit staat garant voor een hogere procestolerantie en zorgt ervoor dat brood langer vers blijft. 

Uitgestelde bakprocessen

Diepvriesdegen
1. Diepvriesdegen

Diepvriesdeeg biedt de mogelijkheid om grotere hoeveelheden deeg aan te maken en op voorraad te houden. Dit vergroot de efficiëntie, creëert rust en zorgt bij een juiste toepassing voor een constant, hoog kwaliteitsniveau met minimale kans op fouten. Dankzij de toevoeging van Libre heb je de volledige controle over het volume van het brood.

2. Twee fasen bakken

Bij het ontkoppelde tweefasensysteem vindt de tweede bakfase op een later moment plaats. Hierdoor kan men het productieproces optimaliseren en beter inspelen op het gewenste versmoment van de klant. Libre garandeert krokantheid, een mooie kleur van de korst en minimale krimp tijdens het bakken in de tweede bakfase.

Twee fasen bakken
Remrijzen
3. Remrijzen

Remrijzen maakt het mogelijk om grotere charges te produceren en het proces flexibeler te plannen. Remrijzen is een complex en gevoelig proces, vooral bij overbrugging van het weekend. Libre zorgt voor stabilisering van het deeg of glutennetwerk waardoor de procestolerantie verbetert en er een hoogwaardig en homogeen eindproduct ontstaat.

4. Middagbakken

Wanneer de diepvriescapaciteit ontoereikend is (of als je niet over een remrijskast beschikt), vormt middagbakken een alternatief. Ook voor specifieke producten zoals gevulde broodsoorten of producten met een lage productiefrequentie is middagbakken een geschikte werkwijze. Libre houdt de kruimeigenschappen veel langer op peil dan traditionele broodverbeteraars, waardoor het brood langer vers blijft. Door een deel van het assortiment 's middags en de belangrijke broodsoorten op andere tijden te bakken, kunnen de omzetmakers ook later op de dag 'ovenvers' worden verkocht.

Middagbakken

Voordelen van Libre

Kwaliteit en klantvriendelijkheid staan voorop in jouw bakkerij. Dat begrijpen we. Met Libre maak je deze belofte waar, terwijl je efficiënt en kostenbesparend werkt. Voeg deze procesverbeteraar toe aan je grondstoffen en ervaar de voordelen zelf.

  • Betere werktijden (minder nachtproductie)
  • Grotere deegcharges in één keer voor lagere kosten
  • Een efficiëntere inzet van mensen en middelen
  • Meermaals vers brood per dag voor je klant, zonder extra moeite
  • Verbeterde kruimstructuur en langdurige versheid van het brood
  • Meer tijd en ruimte als bakker, om te ondernemen en om van het leven te genieten

Overtuigd? Ontdek Libre hier!

Onze proefbakkers gaan graag met je aan de slag om de mogelijkheden te ontdekken en deze overstap voor te bereiden.

Contacteer je accountmanager voor meer informatie.

Deel dit artikel via

Gerelateerde nieuwsberichten