Facebook voor artisanale bakkers

Facebook wat is het en hoe kan ik het inzetten? 

Net als in de bakkerswinkel is een Facebookpagina een plaats waar er interactie kan plaatsvinden tussen de klanten en de bakkerij. Bezoekers van je Facebookpagina kunnen een nieuw gebak “liken”, een creatieve actie delen of reageren op leuke foto’s van de bakker aan het werk.

Een facebookpagina, wat is dat?

  • De meeste mensen beschikken over een persoonlijke pagina. Ze kiezen zelf wie ze toelaten en wat zichtbaar is voor de buitenwereld en hun vrienden.
  • Wie professioneel actief is op Facebook gaat best aan de slag met een bedrijfspagina. Via deze pagina kan je meer informatie kwijt over je bakkerij zoals website, adres, openingsuren en kan je commerciële activiteiten ontplooien.
  • De Facebookgroepen zijn een mooi middel om (potentiële) klanten te verenigen rond een thema zoals broodliefhebbers, taartenfans of koekenclubs. Door een groep op te richten kan je ideeën verzamelen en delen met je leden van een groep.

Waarom een bedrijfspagina opstarten voor de bakkerij?

Via je bedrijfspagina kan je klanten betrekken bij je bakkerij. Je kan via jouw pagina de verhalen vertellen die je artisanale vakmanschap en lokale troeven uitspelen. In onze reeks over storytelling is Facebook het sociale medium bij uitstek om interactie uit te lokken.

Wie adverteert op Facebook kan met een beperkt budget zeer gericht te werk gaan. Je kan in je eigen regio adverteren op de klanten die jij wil aantrekken. Moeders met kinderen, vaders tussen 35 en 55 jaar, jongeren die graag koken, … ; er zijn heel wat mogelijke doelgroepen samen te stellen op Facebook. Facebook doet ook aan remarketing: bezoekers van je website die een Facebookpagina hebben, krijgen jouw advertentie te zien.

Hoe zorg je voor interactie op Facebook

Bakkerijen die op Facebook actief zijn, gaan meestal foto’s van producten tonen. Dat is zeker een goed item, als ze er ook een verhaal bij vertellen. Foto’s zonder verhaal hebben minder impact. Probeer om interactie uit te lokken op je pagina. We geven alvast enkele tips:

  • Vraag naar een favoriet product. Toon op je Facebookpagina enkele producten en laat je klanten hun favoriet kiezen. Het is een creatieve manier om je assortiment in de kijker te zetten.
  • Zoek de verschillen. Maak tweemaal de foto van eenzelfde product. Op één van de twee foto’s heb je iets weggelaten. Vraag aan je klanten om de verschillen te zoeken.
  • Naamgeving door de klanten. Bij het lanceren van nieuwe producten kan je de klanten een naam laten kiezen. Deze actie kan je ook in de winkel opzetten zodat niet alleen de Facebookfans kunnen meestemmen.
  • Een selfiewedstrijd. Organiseer een wedstrijd voor je klanten die een selfie nemen met één van je producten. Vraag om hun foto op je pagina te posten en deel hem. De foto met de meeste likes wint een leuke taart of lekker gebak.
  • Vul aan ... Deel een vraag die klanten zelf moeten aanvullen. “Tijdens het ontbijt op zondag geniet ik het meest van ... “ “De taart die ik het lekkerst vind is de ...”

En dan nu aan de slag!

Deel dit artikel via

Gerelateerde nieuwsberichten